Ocenjuje se, da kar nekje 30%. moških trpi zaradi prezgodnje ejakulacije. Težko je postaviti splošna merila, s katerimi bi določili normalen čas do izliva. Ta težava lahko pri nekaterih povzroči večjo stisko. Vzroki za prezgodnjo ejakulacijo so lahko psihološke (stres) ali fizične narave (sladkorna bolezen ali visok krvni tlak).

Kako podaljšati ejakulacijo?

Učinkovito si lahko pomagate z raznimi tehnikami, s katerimi spoznte točko pri kateri še lahko zadržite izliv in z vajami ta čas podaljšujete. Najbolj poznani sta start-stop tehnika in tehnika stiskanja. To so tehnike, ki lahko učinkovito pomagajo odložiti orgazem. Enostavno se jih naučite in uporabljate tudi med masturbacijo. Na trgu je veliko Izdelkov za zakasnitev orgazma, ki naredijo vaš penis manj občutljiv na dražljaje ter s tem omogočijo boljšo kontrolo nad izlivom in omogočijo več užitka za oba partnerja. Najbolj učinkovita je kombinacija izvajanja tehnik za nadzor ter izdelkov za zakasnitev orgazma.


Izdelki za zmanjšanje občutljivosti penisa

Najpogosteje se uporabljajo kreme in spreji, ki delujejo rahko anestetično. Z
manjša se občutljivost penisa, s tem se podaljša erekcija in omogoči večji nadzor. Spray ali kremo nanesete na penis približno 20 minut pred spolnim odnosom. Najbolje je, da jih nato sperete, da ne vplivajo na občutljivost partnerke. 
Praktični so kondomi, ki vsebujejo gel, ki zakasni ejakulacijo in podaljšuje užitek. Dobijo se tudi tablete, ki zakasnijo ejakulacijo ter omogočijo daljšo in trdnejšo erekcijo npr. penis XL Tablete in krema

"Start-stop" tehnika

To je daleč najenostavnejša tehnika, ki jo lahko uporabljate sami ali s partnerjem. Ko se približate ejakulaciji, ustavite stimulacijo za 30-60 sekund, umirite dihanje in se sprostite. Začnite znova, ko se počutite, da je spet vse pod kontrolo. Na začetku bo dovolj le enkrat, čez čas stopnjujete število ustavljanj na 4-5 krat.

Tehnika stiskanja

Penis dražite do trenutka, ko bi prišlo do orgazma (izliva). V tem trenutku močno stisnite penis pod glavico, za 3-4 sekunde do umiritve impulzov. Ta postopek ponavljajte večkrat zaporedoma. Namen te tehnike je, spoznti točko pri kateri še lahko zadržite izliv.

Masturbacija oz. samozadovoljevanje

Pri samozadovoljevanju lahko testirate in krepite svojo vzdržljivost. Pri tem se poskusite čimbolj približati orgazmu, nato pa s stimulacijo prenehajte in počakajte, da vzburjenje pojenja. To ponovite 3 ali 4 krat. Vajo seveda lahko delate tudi v paru, v pomoč pa vam je lahko tudi masturbator. Idealen za to je Fleshlight Stamina trening s katerim boste trenirali in se naučili zadrževati in podaljševati vaš orgazem in seveda ob tem uživali. Če masturbirate nekaj ur, preden imate spolne odnose lahko pomaga, da seks trajaj dlje, saj se občutljivost penisa zmanjša. Najbolje je, da to storite vsaj 2 uri, preden nameravate imeti spolne odnose.

Uporaba debelejših kondomov in posebnih kondomov za podaljšan užitek

Debelejši kondomi zmanjšujejo občutek med spolnim odnosom in s tem podaljšajo pot do orgazma. Kondomi za podaljšan užitek med njimi so najbolj priljubljeni Durex Performa ter Pasante Delay 

Erekcijski obročki

V pomoč vam bo tudi erekcijski obroček Le ta deluje po načelu hidravlike, zapre vene nabreklega penisa, po katerih kri priteka oziroma odteka iz penisa, to pa privede do trdnejše in daljše erekcije. Uporaba je enostavna, obroček in penis namažete z lubrikantom, ko je penis nabrekel, nataknete obroček na koren penisa in ga potegnete preko mod. Obroček bo zadrževal kri v penisu, ki bo s tem ostal trden.
Izjemno priljubljeni so vibracijski erekciski obročki, ki svojimi vibracijami nudijo veliko zadovoljstva tudi partnerki, med spolnim odnosom dodatno dražijo klitoris in jo tako hitreje popeljejo do orgazma.

Comments (0)

No comments at this moment

Spletna stran uporablja piškotke za nemoteno delovanje. Več o tem...

Product added to compare.